BASISWORKSHOP ZEN TEKENEN

Elke dag zijn we bezig met kijken, we kijken naar bomen, dieren, mensen, de wolken en misschien je geliefde. Maar tot hoever zijn we werkelijk in staat om te zien en ons te verwonderen over deze complexe schoonheid? 
Leren tekenen begint bij bewust leren kijken en waarnemen. Wanneer je de tijd en rust neemt om met volle overgaven te leren kijken zonder oordeel, zullen je handen tekenen wat je ogen zien.
Zen tekenen verhoogt je concentratie waardoor innerlijke stilte en rust zal ontstaan. Het is een laagdrempelige manier om te tekenen en mediteren tegelijk en leidt tot verfijnde en gedetailleerde tekeningen.
Met deze workshop word je je bewust van jouw eigen manier van tekenen en probeer ik je het verschil te laten ervaren met zen tekenen. We zullen praktische oefeningen gaan doen waarbij je leert te vertrouwen op jouw eigen waarneming.


Kosten: 25 euro per persoon
Duur: 2.5 uur
Incl: koffie en thee

Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8

De workshop vind plaats in 's-Hertogenbosch


Geïnteresseerd? 
Je kunt me hiervoor mailen naar: info@ninadenaux.nl

20170312_140250.jpg
BASISWORKSHOP ZENTANGLE

In de basisworkshop maak je kennis met de Zentangle tekenmethode, het materiaal, de basisprincipes en natuurlijk een aantal patronen (tangles).

Wat is Zentangle?
Zentangle is een methode om via het tekenen van herhalende patronen, concentratie, ontspanning en creativiteit te stimuleren. Je maakt op een kaartje van 9x9 cm een vlakverdeling. Binnen deze vlakken teken je met pen gestructureerde patronen. Lijn voor lijn.
Deze patronen lijken misschien ingewikkeld maar zijn het niet. Door je te concentreren op het tekenen van patronen oefen je om met aandacht in het moment te blijven (mindfulness).

Voor wie is Zentangle interessant?
Voor Zentangle heb je geen tekentalent of tekenervaring nodig. Heb je dat wel, dan kan het ook voor jou interessant zijn. Als je een pen vast kunt houden en een rondje, streepje, een punt, een golfje en een boog kun tekenen kun je meedoen.


Kosten: 25 euro per persoon
Duur: 2.5 uur
Incl: koffie en thee

Minimaal 4 deelnemers, maximaal 8

De workshop vind plaats in 's-Hertogenbosch.

 

Geïnteresseerd? 
Je kunt me hiervoor mailen naar: info@ninadenaux.nl

20171111_160144.jpg