top of page

Even voorstellen...

Mijn naam is Nina van den Eerenbeemt, ik ben docent beeldende kunst en vorming en werk met veel plezier binnen het kunst- cultuur en natuuronderwijs.

Als docent ben ik beschikbaar om invulling te geven aan kunstprojecten binnen het basis- en voortgezet onderwijs. Samen met de school zoek ik naar een uitdagende invulling binnen dit project, wat past bij de leeftijd en gestelde culturele competenties. 
 

Ik probeer deelnemers/leerlingen te stimuleren in het groeien en leren wie ze zijn. Kunst- en natuurducatie zie ik als een vorm van zelfreflectie waarbij je via verbeelding reflecteert op jezelf en op de wereld om je heen.

(her)ontdek je omgeving!
Ik geef les aan diverse doelgroepen, zowel kinderen, jongeren als volwassenen.
Door mijn workshops worden deelnemers/leerlingen uitgedaagd om hun omgeving te gaan (her)ontdekken. Kunst is voor mij een open vorm die ingezet kan worden om mensen belangstelling op te laten wekken voor hun natuurlijke leefomgeving en dit werkelijk te gaan ‘beleven’. Ze zullen anders leren kijken waardoor de relatie met hun omgeving wordt versterkt en ze hun eigen unieke blik gaan ontwikkelen. 
Via zintuiglijke input, fotografie, schilderen of tekenen leren zij waarnemen waarbij ik handvatten aanreik die hen stimuleert om te gaan onderzoeken, verzamelen, kijken en leren associëren. Kunstenaars hebben een vrije blik, zijn nieuwsgierig en onderzoeken de wereld waarin zij leven. Zij gebruiken dit als startpunt voor hun werk. Kunstenaars worden daarom vaak als inspiratiebron of uitgangspunt gebruikt binnen mijn lessen.

Uit je comfortzone gaan en patronen doorbreken
Ik vind het een uitdaging om deelnemers/leerlingen uit hun comfortzone te halen, ze hun controle los te leren laten en toeval een kans te laten geven. Wanneer ze hun prestatiedrang kunnen laten gaan wordt er een basis gelegd om een onderzoekende houding aan te nemen, waardoor er enthousiasme in het maken van beeldend werk komt.

Via mijn Facebook pagina en Instagram kun je zien waar ik me onder andere mee bezig houd. Hieronder kun je op de link klikken.

 

 

 

 

 

Voor meer informatie kun je me altijd bellen of mailen naar:

Telefoonnr: +31630851551
Mail: info@ninadenaux.nl


KvK: 65269454
btw: NL045700801B01


 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page